Wednesday, January 21, 2015

My Hero

Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..

Bersyukur ke hadrat ilahi kerana masih lagi dikurniakan nikmat iman dan islam yang tidak ternilai nilainya. Bersyukur ke hadrat ilahi kerana dikurniakan juga nikmat kesihatan yang baik. Sudah lama tidakku menyinggah di blog ni. Sudah setahun lamanya ku tinggalkan. Terus terang, aku sangat merindui detik-detik lalu dimana aku berkesempatan untuk mencoretkan sesuatu untuk tatapan umum. Namun, setelah menggalas tugas dan tanggungjawab sebagai seorang isteri dan umi, terpaksa aku ketepikan keinginanku ini. Ada amanah dan tanggungjawab yang lebih besar untuk dilaksanakan. Alhamdulillah, setelah setahun menyepi, aku kembali semula di ruang ini untuk mencoret sedikit sebanyak perkongsian, kenangan dan apa2 saja untuk tatapan blogger2 dan pembaca sekalian.

Untuk entri kali ni, just nak kongsi dengan semua buah hati pengarang jantung saya, Mujahid , anak teruna saya :) Tanggal 26/1/2014, lahirlah seorang putera yang diberi nama Mujahid Arshad Matin di Hospital Sultanah Bahiyah.

Mujahid : Day 1

No comments:

Post a Comment

Kawan-kawanku

Puteraku

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Engagement

Daisypath Anniversary tickers

Doa Rabitah

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui bahawa hati-hati ini, telah berhimpun di atas dasar kecintaan terhadapmu, bertemu di atas ketaatan kepada-Mu dan bersatu bagi memikul beban dakwah-Mu, hati-hati ini telah mengikat persetiaan untuk menolong meninggikan syariat-Mu.

Oleh itu Ya Allah, Engkau perkukuhkan ikatannya dan Engkau kekalkan kemesraan hati-hati ini, tunjukilah hati-hati ini akan jalan yang sebenar, serta penuhkanlah hati-hati ini dengan cahaya Rabbani-Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati dengan limpahan keimanan serta keindahan tawakkal kepada-Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan makrifat (pengenalan yang sebenarnya) tentang-Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada dalam perjuangan agama-Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah doa kami."